Close
24. 6. 2021

Nový člen BCPP

Pražská burza bude mít od 1.7. 2021 nového člena. Stává se jím společnost SAB o.c.p., a.s, která se stává již celkově 16. členem na pražském trhu.

"Pro SAB o.c.p. je členství na pražské burze dalším významným milníkem a jsme potěšeni, že můžeme klientům nově nabídnout i služby spojené s investicemi do cenných papírů. Přímý přístup na trhy burzy umožní našim klientům také nové emise cenných papírů a dluhopisů. Věřím, že naše členství přiláká nové investory, především z řad menších a drobných retailových investorů, a dále tak zatraktivní pražskou burzu v regionu střední a východní Evropy," uvádí Radomír Lapčík, zakladatel společností SAB o.c.p. i SAB Finance a.s.

„Jsem velmi rád, že spolupráce mezi burzou a holdingem SAB se dále vyvíjí. V lednu jsme přivítali společnost SAB Finance jako emitenta na burze a nyní další společnost z holdingu přijímáme jako člena. Pevně věřím, že nový člen burzy bude aktivní a přispěje k likviditě na tuzemském kapitálovém trhu”, říká Petr Koblic, generální ředitel pražské burzy.

SAB o.c.p. je současně od roku 2019 účastníkem Centrálního depozitáře cenných papírů Praha, prostřednictvím kterého bude obchody vypořádávat.